Referenciák úszókapu témában

úszókapu

Jó ideje nagy divat az úszókapu használata a lakossági ingatlanok esetében is. Nem is csoda, mert az autós élethez ez a típus jóval praktikusabb, mint a korábbi, hagyományos modellek. Emlékezzünk csak vissza, mennyire macerás volt egy szárnyas ajtó manuális ki- vagy behúzása, főleg, ha a kapu nem illeszkedett pontosan…

Az úszókapu tehát az autós élet igényei miatt, valamint a motorikus rendszerek térhódítása által lett ennyire népszerű. Egy motorikusan működő úszókapuval ugyanis sokkal kényelmesebb és gyorsabb az élet: két gombnyomás, és az ajtó nyílik, záródik, mindeközben pedig nem kell kiszállni az autónkból. Valószínűleg nem nehéz elképzelni, mennyire jó érzés ezzel a rendszerrel együtt élni, mindenesetre hoztunk két élménybeszámolót a témában, kedvcsináló gyanánt:

„Immáron 6 éve, hogy az úszókapunkat telepítettük, azóta is kiválóan működik, és persze nagyon élvezzük. Igaz, már nagyon megszoktuk, ezért nekünk szinte evidens, hogy létezik. Mégis előfordul, hogy egy nagy zivatarban vagy egy fárasztó nap végén eszünkbe jut: a régi szép időkben még jóval hosszabb ideig tartott egy autóbeállás, és persze fárasztó is volt állandóan tologatni, rögzíteni. A kényelem mellett egyébként a biztonság is sokat számít: azonnal vissza tudjuk zárni az úszókaput, így például biztosan nem szöknek ki a gyerekek.” (Péter)

„Azért döntöttünk az úszókapu mellett, mert beláttuk, hogy ez a konstrukció a stabil, görgős szerkezete miatt akkor is kiválóan működik, ha nem szerelünk hozzá motort. Eleinte tehát manuálisan használtuk, de ahogy az életvitelünk mozgalmasabb lett a gyermekek utaztatása miatt, telepítettünk hozzá egy távirányításos elektronikai rendszert. Ez jóskán megkönnyítette az életünket. Egyszer, amikor pár napra elromlott, akkor sem „dőlt össze a világ”, hiszen tudtuk, hogy kézileg is könnyedén működtethető.” (István)