A Madách Tánciskola ismét megérdemelten került rivaldafénybe

A Három tánc egyik jelenete
Akár a Madách Tánciskola is lehetne

A Madách Tánciskola egy kiváló filmajánlója kapcsán kaptunk fel ismét a fejünket. Mit művelnek, amitől ilyen sikeresek és kreatívak?

Nem győzünk csodálkozni a Madách Tánciskola utóbbi időben nyújtott teljesítményén. Sorra képzik a sikeresebbnél sikeresebb táncosokat. Rendre feltűnnek a televízió képernyőjén. Flashmobokat szerveznek. És mindennek tetejébe még blogolni is kezdtek!

A blog szervesen kapcsolódik a tánciskola küldetéséhez. A “Tánctechnika” rovat cikkei valóban igényes színvonalú tájékoztatást nyújtanak az egyes táncfajták jellemzőiről. Az  “A színfalak mögött” rovat tényleg bevisz a kulisszák mögé. Az “Interjúk és büszkeségeink” szekció jelenleg egy a Madách Tánciskola alapítójával készült tévés interjút ismertet. A “Kultúra” rovat pedig minőségi filmajánlókkal gondoskodik arról, hogy az odatévedt, akár laikus olvasó is kedvet kapjon a tánchoz.

Honnét ered a Madách Tánciskola lendülete?

Nem bírtuk ki, fel kellett keresnünk ezt a táncsulit. Annyira feltűnően jól csinálják a dolgukat, hogy szerkesztőségünk nem tudott szó nélkül elmenni a jelenség mellett.

Rögtön szimpatikus volt a Zugló szívében található intézmény. A gyönyörű épületbe valószínüleg nagy örömmel lépnek be a mesterek és növendékeik egyaránt.

Egy klasszikus balett óra kellős közepébe csöppentünk és leesett az állunk. Ezek a 10 év körüli fiúk és lányok vérprofi módjára viszonyulnak a tánchoz. Fegyelem, alázat és büszkeség tükröződött az arcukon.

De ne kalandozzunk el!

A tánciskola újkori lendületéről és a blog indításáról kérdeztük az intézmény vezetőségét. Elmondásuk szerint mindig is a kor ütőerén tartották ujjukat, a vezetés nyitott az új ötletekre. Mivel a táncot sokan szeretik azok közül is, akik nem a Madách Tánciskola növendékei, szerettek volna betekintést nyújtani ebbe a csodálatos világba.

Nem véletlenül találunk rögtön két filmajánlót is a Kultúra rovatban. Egy kép többet mond ezer szónál, a mozgóképre pedig hatványozottan igaz: megfogja az embereket.

A “Három tánc” egy friss, 2018 – as film, mely a klasszikus balett világába vezeti be a nézőtt. Könnyedén játszódhatna a Madách Tánciskola keretein belül is, a filmet azonban a Magyar Táncművészeti Egyetemen forgatták.

A “Fekete hattyú” című film szintén a klasszikus balettel foglalkozik, némileg drámaibb formában. Táncosnak és műkedvelőknek egyaránt szórakoztató formában mutatja be a blog ezt a filmet.

Mi áll még a Madách Tánciskola előtt?

Nem szeretnénk lelőni a poént, így csak annyit mondunk: számtalan új ötlet, érdekes tartalom és vidám percek várnak arra, aki rendszeresen visszalátogat a Madách Tánciskola blogjára!