Hogyan találja meg a legjobb szállást a nyaralás alatt?

Hamarosan beköszönt a 2018 – as nyár és a legtöbben felkerekednek valamelyik hazai vagy külföldi nyaralóhely egyikére. Segítünk, hogyan találja meg az Önhöz leginkább illő szálláshelyet.

A nyár egyet jelent a kikapcsolódással. Akár dolgozik, akár diák, ilyenkor biztosan szakít időt a pihenésre. A szálláshely kiválasztása az egyik meghatározó kérdés. Rövid áttekintőnk segíteni fog, melyik is a legmegfelelőbb az Ön számára.

Hotel, apartman vagy kemping – hol szálljunk meg a nyaralás alatt

Három fő szálláshelytípus között választhatunk egy nyaralás kapcsán.

Hotel

Sokak álma, egyben a legdrágább opció.

Mi az előnye?

Amennyiben egy nagy hotellánc valamelyik tagjában száll meg, bizton számíthat rá, hogy a jól megszokott szolgáltatási szint és körülmények várják majd. Az ellátás a nagy márkanevek, mint például a Hilton esetén kiváló. Különböző ellátási szintek közül választhat, a csak reggeli csomagtól kezdve a minden étkezést magában foglaló, korlátlan étel- és italfogyasztást jelentő „all inclusive”-val bezárólag.

Az all inclusive előnye, hogy Önnek a nyaralás alatt nem kell étkezéséről gondoskodnia. Hátránya lehet, hogy egy kevésbé nívós helyen  – mivel már előre fizetett – nem érdekeltek abban, hogy Önt minden földi jóval kiszolgálják.

Szintén a csak reggeli vagy félpanziós – utóbbi a reggelit és a vacsorát foglalja magába – ellátás mellett szól, hogy egy –egy érdekes éttermet is kipróbálhat napközben és nem lesz a hotelhez láncolva az étkezés tekintetében.

A hotel egyik hátránya, hogy a legdrágább szállásforma a nyaralás során. Sokakat a teljesen uniform, azaz a helyi jellegzetességeket nélkülöző környezet sem vonz.

Apartman

Az Airbnb szállásközvetítő népszerűvé válásával több millióan választják az apartmanokat világszerte. Horvátország meglátogatása esetén például az elsőszámú szállásforma.

Miért érdemes apartmanban megszállni?

Olcsóbb, mint a hotel és közelebb érezheti magát a helyiekhez és az ország hangulatához.

Kemping

Lakókocsival, lakóautóval, sátorral vagy telepített kisházban – a kemping a kalandra vágyók terepe. A hotel szöges ellentéte számos tekintetben: nem szolgálnak ki minket, szálláshelyünket – a telepített házak kivételével – nekünk kell felállítani. A mosogatás, ebédkészítés szintén saját feladat, bár utóbbi kapcsán a luxus felszereltségű kempingekben már számtalan étterem is rendelkezésre áll.

Azt tanácsoljuk, gondolja végig, mik az igényei és melyik is az a környezet, ahol Ön és párja, családja vagy a barátok a lehető legjobban éreznék magukat.

Kellemes kikapcsolódást és töltekezést kívánunk!